Noutăți

orange-line

Despre flori și floră, de Sfântul Valentin

10 februarie 2023

Se spune că iubirea însănătoșește. Azi, de Ziua Sfântului Valentin, putem să ne iubim pe noi înșine mai întâi – pentru ca apoi să întoarcem sentimentul într-un mod sănătos, într-o manieră frumoasă.

Bucuria adusă de flori 
Dacă de dimineața primim un buchet de flori, putem să contemplăm mai mult decât frumusețea lor: putem să ne gândim la felul în care cresc și se hrănesc. Putem să mergem mai departe și să ne imaginăm cum se cultivă și cum devin frumoase și strălucitoare. 

Bucuria adusă de sănătatea florei intestinale 
Asemeni florilor, și noi putem să ne cultivăm sănătatea și strălucirea, din interior: cu un smoothie de fructe de pădure, de exemplu.  E primul semn al iubirii - și al rațiunii, pentru că știm că fructele de pădure ajută digestia! 

Tocmai despre asta e vorba: despre felul în care sistemul digestiv funcționează. Starea noastră de bine este în relație directă cu capacitatea de funcționare a florei intestinale: cu cât miliardele de microorganisme care formează microbiota funcționează mai bine, cu atât mai mult tonus avem. Sănătatea depinde de sistemul imunitar, iar sistemul imunitar depinde de funcționarea microbiotei. 

Dacă vrei altceva decât un smoothie, caută o kombutcha – ceaiul fermentat care vine “la pachet” cu probioticele – adică bacteriile bune care cultivă și susțin activitatea florei intestinale. 

Dimineața a început bine! Dacă ziua se continuă festiv - și dacă la birou primești ciocolată, nu o refuza. Are Bifidobacterii, care fermentează și produc compuși anti-inflamatori. 

Apoi, la masă, alege din meniu legumele, asezonate cu ulei extra-virgin și pește proaspăt. Toate ingredientele susțin activitatea sistemului digestiv. 

În felul acesta îți manifești sentimentele bune față de tine însăți, iar dacă adopți acest obicei în fiecare zi, starea de sănătate se îmbunătățește și strălucirea se vede pe chipul tău!

Alte noutăți